De Boer: “Blij met drie punten en de nul”

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer was na afloop van het duel tussen RKC Waalwijk en Ajax blij met de drie punten en het houden van de nul. Echter zag hij een slordig Ajax wat slechts met 0-1 winst drie punten binnen sleepte. “Dramatisch mag je ook zeggen. De eerste 17 minuten va ons waren zeer slecht. Dan kom je op 0-1, die zat er aan te komen. De tweede helft kom je eigenlijk niet in de problemen.”

Ajax won zondagmiddag met 0-1 van de ploeg uit Waalwijk door een eigen doelpunt van Ramos. Daarnaast werd ook een glaszuiver doelpunt van Lodeiro afgekeurd wegens buitenspel en mistte Sulejmani een penalty. “Eigenlijk moet je het afmaken met die strafschop. Hij doet het ook niet expres, hij heeft er al een paar gemaakt”, aldus de trainer van de Amsterdammers.

In de laatste minuten van de tweede helft werd het nog even spannend toen RKC twee kansen kreeg. “Je blijft de kans houden dat een bal verkeerd valt. Het hoeft maar een polletje, een verkeerde keuze of foute communicatie te zijn. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt. Er lagen mogelijkheden om het eerder af te maken. We hebben nu een week om goed uit te rusten.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-blij-met-drie-punten-en-de-nul/