‘Sunday Oliseh wijst aanbieding van Ajax af’

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Sunday Oliseh heeft naar eigen zeggen een aanbieding van Ajax naast zich neergelegd. De oud-verdediger is sinds deze zomer in het bezit van de benodigde diploma’s om als coach aan de slag te gaan en Ajax zou hem aangeboden hebben om jeugdtrainer te worden bij de club. Oliseh wil echter direct ergens als hoofdtrainer aan de slag.

“De voorbije maanden heb ik van Ajax nog het aanbod gehad om er als jeugdtrainer aan de slag te gaan”, vertelt de inmiddels 37-jarige Oliseh aan het Duitse Spox. “Ook was er de mogelijkheid om als assistent-trainer bij Standard Luik te worden. Beide aanbiedingen heb ik afgezegd. Het paste niet in mijn planning, ik wilde eerst mijn trainerslicentie halen. Ik ben nu klaar voor het hoofdtrainerschap.”

Oliseh speelde twee seizoenen voor Ajax, dat de Nigeriaan in 1999 verkocht aan Juventus. “Maar in Amsterdam is de wens ontstaan om later hoofdtrainer te worden”, zegt de voormalig mandekker. “Ik leerde een wedstrijd lezen. Dat mijn ex-ploeggenoten Danny Blind, Frank de Boer, Michael Laudrup en Shota Arveladze allemaal (hoofd)trainer zijn geworden, is geen toeval.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_114518/_Sunday_Oliseh_wijst_aanbieding_van_Ajax_af_.html