Cruijff kijkt met vertrouwen vooruit

Bron: ajax1.nl

Johan Cruijff denkt dat Ajax met een sterk beleid terug kan keren in de Europese top. De voormalig voetballer is ook van mening dat Frank de Boer de ideale trainer is voor de Amsterdammers, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Ajax behoorde voor het laatst in 1996 bij de absolute top en destijds werd er nipt verloren in de Champions League-finale tegen Juventus. “Op de langere termijn kan Ajax weer aansluiten bij de Europese top”, kijkt Cruijff met vertrouwen vooruit. “Dan moet alles kloppen, maar ik geloof daarin.”

De Boer denkt dat diverse jongens een goed signaal hebben afgegeven aan Ajax. “Deze zomer hebben enkele belangrijke spelers bewust gekozen voor een langer verblijf bij ons. Dat was alvast een goed signaal”, aldus de oefenmeester.

“Ik ga hier niet beweren dat we de Champions League gaan winnen als deze groep lang bij elkaar blijft, maar we moeten naar een situatie toe waarin we ons kunnen meten met de top. En dan zal de vorm van de dag bij beide partijen bepalen hoe dat soort wedstrijden afloopt.”

Tekst: Soccernews     Foto: Afdb ~ Oscar

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/cruijff-kijkt-met-vertrouwen-vooruit/