Liesveld: ”Terechte strafschop en gele kaart”

Bron: ajax1.nl

Scheidsrecher Richard Liesveld speelde vandaag een belangrijke rol in de overwinning van FC Groningen op Ajax (1-0). De arbiter gaf Groningen na een handsbal van Van der Wiel een strafschop en stuurde Van der Wiel met een tweede gele kaart van het veld.

Liesveld licht zijn beslissing toe tegenover de camera’s van Eredivisie Live: ”Wat ik beoordeeld heb is een handsbal waarmee hij een duidelijke scoringskans of een veelbelovende aanval ontneemt. Dat is een directe strafschop en een gele kaart.”

De scheidsrechter vond ook de gele kaart terecht: ”Die gele kaart gaf ik omdat hij een minimaal veelbelovende aanval onderbrak en daar staat een gele kaart voor. Het is geen regel dat je voor een strafschop per definitie een gele kaart geeft.”

Voorafgaand aan de handsbal van Van der Wiel leek Andersson ook al hands te maken: ”In onze beleving nam Andersson de bal mee met zijn bovenbeen. Niemand heeft over een handsbal geklaagd.”

In de slotfase ontsnapte Enevoldsen nog aan een rode kaart, na een wilde tackle op Janssen: ”Dat is een 100% gele kaart. Onbesuisde tackle, en een beetje over de bal heen. Je kan er rood voor geven, maar ik sta achter mijn beslissing.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/richard-liesveld-terechte-strafschop-en-gele-kaart/