Structuur Ajax wereldwijd uniek

Bron: ajax1.nl

Wim Jonk en Dennis Bergkamp staan voor een wereldprimeur. Door de structuurwijziging bij Ajax zullen de twee oud-spelers van Ajax twee totaal nieuwe functies binnen een voetbalclub krijgen. Bij het verlengen van de contracten is duidelijk geworden dat Ajax wordt ingericht naar het Cruijff-model en dat maakt de club uniek, aldus de Telegraaf.

Wim Jonk staat bij de KNVB te boeken als hoofd opleidingen bij Ajax. In de functieomschrijving van Jonk staat:  hoofd opleidingen, coördinator bovenbouw en individuele techniektrainer. Dennis Bergkamp krijgt bij Ajax de functies: assistent-trainer van het eerste elftal, individuele techniek-trainer en onderdeel van het technisch hart’.

Samen met Frank de Boer vormt dit trio het technische hart van Ajax. De drie zullen verantwoordelijk zijn voor het complete technische beleid van Ajax. De opleidingen, het eerste elftal, de scouting, de aan- en verkopen en de individuele trainingen zullen De Boer, Jonk en Bergkamp voor hun rekening nemen. Ook leggen zij verantwoording af aan de nieuw aan te stellen directeur voetbalzaken. Momenteel hebben ze nog voor hand- en spandiensten de beschikking over technisch manager Danny Blind.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/stuctuur-ajax-wereldwijd-uniek/