Ajax koploper na overwinning op Heracles

Ajax heeft zaterdagavond de koppositie heroverd door met 2-3 te winnen op het kunstgras van Heracles Almelo. Daardoor hebben de Amsterdammers geprofiteerd van het puntenverlies van FC Twente eerder die avond. De Tukkers gingen met onderuit 2-1 tegen Roda en Ajax is nu de enige club die ongeslagen is na vijf speelronden.

De landskampioen begon het duel niet goed, Heracles was feller en Ajax creëerde nauwelijks kansen. Wederom moest Ajax wakker worden geschud door een tegentreffer. Die kwam na een half uur op naam van Overtoom, die Heracles uit een corner op voorsprong schoot. Net voor rust maakten de Amsterdammers de tegentreffer. Siem de Jong gaf een voorzet van Sulejmani, aangetikt door Pasveer, een laatste zetje en bezorgde Ajax een comfortabelere ruststand.

Pasveer speelde geen gelukkige wedstrijd. De Heracles-goalie hielp de Amsterdammers twintig minuten na rust zelfs aan een voorsprong. Boerrigter schoot recht op de doelman, die de bal had moeten klemmen, maar het projectiel los liet. De Jong kon zo simpel zijn tweede van de avond maken en Ajax op voorsprong schieten.