”Ik speel vast nog wel een keer als spits”

Bron: ajax1.nl

15 mei 2011 zal bij Ajax niemand meer vergeten. Ajax wist op die dag 3-1 te winnen van FC Twente en daarmee was de derde ster een feit. Siem de Jong stond in die wedstrijd in de spits en wist twee maal te scoren.

De middenvelder speelde zaterdag gewoon op het middenveld, maar hij verwacht zelf dit seizoen nog wel een aantal keer in de spits te spelen.”Ik stond tegen Buitenpost op het middenveld en de eerste week tijdens de trainingen ook vaak, maar niet alle spelers waren al terug van vakantie. Als de start van het seizoen nadert, wordt vanzelf meer duidelijk.”

Ajax verwacht een deze dagen Kolbeinn Sigthórsson te verwelkomen bij de club. De spits komt over van AZ. ”Het is altijd afwachten hoe een nieuwe spits het doet. Misschien heeft hij het ook moeilijk. Ik speel vast nog wel een keer als spits. Alles moet weer op zijn plek vallen en we zijn pas net begonnen”, zei De Jong in gesprek met AjaxLife “Ik speel meer op het middenveld, maar vind spits een leuke positie. Dat zei ik vorig jaar al. Ik heb goede wedstrijden gespeeld als spits, maar kan, als we het opnieuw zo doen, verder groeien in mijn rol.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ik-speel-vast-nog-wel-een-keer-als-spits/