Ajax biedt Van der Sar afscheidswedstrijd aan

Bron: ajax.bliep.nl

Edwin van der Sar krijgt op 3 augustus een afscheidswedstrijd aangeboden van zijn oude werkgever Ajax. De 40-jarige doelman speelde afgelopen zaterdag zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal, na een carrière van liefst twintig jaar. Vlak voor de start van het nieuwe seizoen zal hij definitief uitgezwaaid worden.

Ajax heeft ook enkele voormalige ploeggenoten van Van der Sar opgetrommeld. Er zullen voornamelijk spelers van het succesvolle elftal dat ik 1995 de Champions League veroverde. De ervaren sluitpost kwam tussen 1991 en 1999 uit voor Ajax, daarna stond hij bij respectievelijk Juventus, Fulham en Manchester United onder de lat.In zijn eerste periode in Amsterdam beleefde Van der Sar grote successen. In Italië wilde het niet vlotten met de boomlange goalie, maar in Engeland maakte hij een bijzondere tijd door. In 2008 legde hij voor de tweede keer beslag op de Cup met de Grote Oren en ook pakte hij toen de Wereldbeker. Naast vele kampioenschappen en gewonnen bekers, speelde Van der Sar ook 130 interlands. Daarmee is hij recordhouder van Nederland.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.bliep.nl/article/ajax_114119/Ajax_biedt_Van_der_Sar_afscheidswedstrijd_aan.html