Ajax haakt voorlopig af voor Sigthórsson

Bron: ajax1.nl

Ajax haakt voorlopig af in de strijd om Kolbeinn Sigthórsson. De Amsterdammers waren erg gecharmeerd van de AZ-spits en een transfer leek dan ook in de maak, maar die loopt vooralsnog stuk op de te hoge transfersom die wordt verlangd.

Sigthórsson maakt dit seizoen erg veel indruk in de Eredivisie. Waar AZ-coach Gert-Jan Verbeek in eerste instantie slapeloze nachten had met het invullen van de spitspositie, werd deze rol uiteindelijk met verve vervuld door de IJslander. De spits pikte zijn doelpuntjes mee en liet ook zijn medespelers beter voetballen, wat resulteerde in een goede tweede seizoenshelft van de Alkmaarse ploeg.

De interesse in Sigthórsson groeide al snel. Newcaste United en Borussia Dortmund hadden de jonge aanvaller op de korrel, maar Ajax leek de volgende club van de IJslander te gaan worden. Voorlopig haakt Ajax echter af, omdat de prijs die AZ verlangt voor zijn spits te hoog is. De club uit Alkmaar wil een bedrag van vijf miljoen euro zien worden bijgeschreven op de rekening, maar Ajax vindt dit bedrag te gortig. Overigens blijft Ajax geïnteresseerd in Sigthórsson en is het wachten op de volgende stap van één van beide kanten.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-haakt-voorlopig-voor-sigthorsson/