“Toby Alderweireld is fit en volledig inzetbaar”

Bron: ajax1.nl

Toby Alderweireld keert waarschijnlijk zondag weer terug in de basis van Ajax. De verdediger liep een aantal weken geleden een bovenbeenblessure op bij het Belgisch Elftal, maar is volgens Frank de Boer weer fit en volledig inzetbaar voor de wedstrijd tegen NEC aankomende zondag.

,,Hij heeft nu twee dagen volledig met de groep meegetraind. Beide trainingen heeft hij goed doorstaan. Hij heeft geen reactie gekregen. Ik ga er daarom van uit dat hij zondag tegen NEC weer volledig inzetbaar is,” aldus Frank de Boer tijdens de persconferentie vrijdag.

Door het herstel van Alderweireld lijkt de verdediging van Ajax weer bijna in ere hersteld. Samen met Vertonghen kunnen wij weer rekenen op een sterk Belgisch verdedigingsduo in de wedstrijd tegen NEC. De club uit Nijmegen moeten wij volgens Frank de Boer niet onderschatten: ,,NEC doet het goed dit seizoen. Bovendien hebben ze met Björn Vleminckx de topscorer van de Eredivisie in hun gelederen. Er is dus totaal geen reden om ze te onderschatten. Zeker niet nu we weer kans maken op de titel. Dat besef is er wel.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/toby-alderweireld-is-fit-en-volledig-inzetbaar/