“We weten wat er gebeurt als we niet opletten”

Bron: ajax1.nl

De basis voor de volgende ronde werd vorige week gelegd in Brussel. Een hoofdrol was daar weggelegd voor Toby Alderweireld. De Belgische verdediger zette zijn ploeg op voorsprong en hield daarna de nul. De Boer heeft veel vertrouwen in de centrumverdediger, die het volledige vertrouwen krijgt. “Op dit moment haalt Toby een hoog niveau en is hij zeer constant.”

“De laatste tijd heeft hij zelfs twee keer gescoord en een assist gegeven. Maar zijn voornaamste taak is verdedigen en dat gaat hem vrij goed af”, vervolgt De Boer, die de Belgische media nog wat mooie quotes meegaf. Alderweireld staat in de nationale ploeg van België op de rechtsbackpositie. “Je hoeft geen kenner te zijn om te zien dat rechtsback niet zijn beste positie is”, aldus De Boer.

Alderweireld zal samen met Jan Vertonghen het centrum van de verdediging vormen. Zij zullen in ieder geval geen last hebben van Mbark Boussoufa. De sterspeler van Anderlecht moet het duel noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. “Hij is toch één van de belangrijkste spelers van Anderlecht. Ik ben er niet rouwig om”, meent Vertonghen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/we-weten-wat-kan-gebeuren-als-we-niet-opletten/