Gudjohnsen: 'Mijn voorkeur gaat nu uit naar Amsterdam'

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Eidur Gudjohnsen houdt de verrichtingen bij Ajax intussen nauwlettend in de gaten en wil niets liever dan zijn loopbaan bij Ajax voortzetten. „Ik denk dat ik van waarde kan zijn”, aldus de IJslandse aanvaller, die 186 keer voor Chelsea uitkwam en 72 maal voor FC Barcelona speelde.

„Ik ben wel 32, maar altijd heel zuinig op mijn lichaam geweest. Ik voel me topfit en hoop de club met mijn ervaring en kwaliteiten te kunnen helpen. Dat ik bij FC Barcelona in hetzelfde systeem heb gevoetbald en vloeiend Nederlands spreek, is daarbij een voordeel.”

De aanvaller raakte bij Stoke City op een zijspoor. „Ik kon grote contracten tekenen in Amerika en Doebai, maar mijn voorkeur gaat nu uit naar Amsterdam. Het gaat me niet om het geld. De sportieve uitdaging staat voorop, omdat ik mijn carrière een nieuwe impuls wil geven.” Vorige week liet Ajax-trainer Frank de Boer zich nog positief uit over een eventuele komst van Gudjohnsen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113727/Gudjohnsen___Mijn_voorkeur_gaat_nu_uit_naar_Amsterdam_.html