‘Europa League-finale binnenkort in de ArenA’

Bron: ajax1.nl

De KNVB hoopt binnen enkele jaren de Europa League-finale naar de Amsterdam Arena te halen. Dat laat directeur Bert van Oostveen weten in Voetbal International.

De UEFA heeft de finales van 2011 en 2012 al toegewezen aan respectievelijk Dublin en Boekarest, Van Oostveen hoopt dat in één van de jaren daarna de Arena aan de beurt is. “We hebben hier intern over gesproken en we zijn het er over eens dat we die finale binnen drie jaar willen laten spelen. Dat mag ook wel weer eens”, zegt de directeur.

De laatste keer dat de finale van een Europees toernooi in Nederland werd afgewerkt was in 2006. Toen stonden Middlesbrough en Sevilla in Eindhoven tegenover elkaar in de eindstrijd van de UEFA Cup.

De finale van de Champions League blijft voorlopig een onhaalbare kaart. Nederland kent immers geen stadion met een capaciteit van minimaal 70.000 zitplaatsen. Alleen in 1998 mocht Nederland de finale van het Champions League-toernooi organiseren. Toen stonden Real Madrid en Juventus tegenover elkaar in de Arena.

Tekst: VoetbalPrimeur 

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/europa-league-finale-binnenkort-in-de-arena/