"Cruijff heeft niet gewonnen, het is geen duel"

Bron: ajax.nieuwslog.nl

De gezanten van Johan Cruijff stelden zich dinsdag met succes beschikbaar voor een plek in de ledenraad van Ajax. Alle zeven beschikbare kandidaten werden verkozen.

Keje Molenaar, één van de zeven leden met een plek in de raad, is tevreden met het resultaat. "Voor de spelers en voor Johan. Hij heeft alles geïnitieerd en wij hebben daar gevolg aan gegeven", aldus de jurist met een verleden bij de Amsterdamse club in gesprek met RTV Noord-Holland. Naast Molenaar zitten ook de Dirk Groot, Co Meijer, Peter Boeve, Barry Hulshoff, Dick Schoenaker en Aron Winter als volgelingen van Cruijff in de ledenraad.

"Er waren driehonderd mensen stemgerechtigd. Het is natuurlijk afwachten of het idee van Johan breed gedragen wordt. Dat bleek, want in de eerste ronde werd bijna iedereen al gekozen. En in de tweede ronde kwam Co Meijer daar ook nog bij", aldus Molenaar.

Ook Boeve toonde zich enthousiast na afloop van de stemming. “Het is en blijft een voetbalclub. Geen hockeyclub. De kennis is uiteindelijk opgedaan op het groene laken”, aldus de oud-voetballer, die tot 228 duels kwam namens Ajax.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113621/_Cruijff_heeft_niet_gewonnen__het_is_geen_duel_.html