'De Ajax-directie leert ook'

Bron: ajax.nieuwslog.nl

De directie van Ajax heeft na het vertrek van Martin Jol besloten dat een Ajax-trainer nooit meer 'carte blanche' mag krijgen. Dat beloofde algemeen directeur Rik van den Boog maandag op de aandeelhoudersvergadering.

"Ik zeg dat ook wij leren", aldus Van den Boog in De Telegraaf. De directie gaf Jol toestemming om zijn eigen spelers te halen. Van den Boog legt uit waarom: "Als je in een bepaald model een trainer aanstelt, horen daar rechten en plichten bij. Ik was destijds blij dat ik zo'n ervaren man kon binnenhalen. En het eerste jaar heeft Martin het ook goed gedaan."

"Maar de laatste twee maanden zie je het manco als je nergens op kunt terugvallen", vervolgt hij. "We zijn een opleidingsinstituut en gaan terug naar die basis. Er is een beleidsplan en langs die lijn zullen we nu lopen. De trainer moet zich daarnaar schikken en mág dit uitvoeren. Er wordt niemand meer aangesteld die zijn eigen arsenaal aan spelers binnenhaalt en de macht krijgt. Toekomstige coaches moeten spelers opleiden en het Ajax-systeem uitvoeren."

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113611/_De_Ajax_directie_leert_ook_.html

Gegevens