Ajax verliest twee punten bij Excelsior

Bron: ajax.nschap.ek.nieuwslog.nl

Ajax heeft zondagmiddag gelijkgespeeld bij Excelsior (2-2). Jan Vertonghen redde in de 88e minuut een punt voor de Amsterdamse club.

Excelsior kwam op voorsprong dankzij treffers van Daan Bovenberg (37e minuut) en Kevin Wattamaleo (42e minuut). Scheidsrechter Jan Wegereef stuurde Vurnon Anita na 27 minuten met een rode kaart van het veld. De arbiter dacht ten onrechte dat de linksback een zware overtreding maakte.

Mounir El Hamdaoui tekende in de 47e minuut voor 2-1. Ajax verloor vlak na dit doelpunt Maarten Stekelenburg, die met een ogenschijnlijk zware knieblessure van het veld strompelde.