Adriaanse: 'Ik kijk graag naar het Ajax van Martin Jol'

Bron: www.ajax1.nl

Co Adriaanse is al enige tijd niet meer in Nederland werkzaam, maar na zijn vertrek bij AZ is hij het Nederlandse voetbal nog altijd wel blijven volgen. In een interview met de Voetbal International (vanaf vandaag in de winkel) is Adriaanse lovend over zijn oud-werkgever Ajax en de huidige coach Martin Jol.

"Ajax speelt dominant voetbal, het speelt aantrekkelijk en het scoort veel. Ook zit de ArenA elke wedstrijd weer vol en naar de eigen filosifie spelen er nu zeven zelfopgeleide spelers in de basis. Ajax zit dus gewoon goed in elkaar."

Met bovenstaande feiten vindt Adriaanse dat je alle kritiekpunten van Johan Cruijff kunt weerleggen. "Bovendien is het geen schande om uit van Real Madrid te verliezen. Het enige kritiekpunt dat overeind blijft is het gebrek aan echte vleugelspelers. Er verschijnen op de flanken van Ajax echter voortdurend spelers die een goede actie maken en een voorzet geven. Ik zal niet zeggen dat Cruijff zich niet mag ergeren, maar de feiten spreken in het voordeel van Martin Jol", aldus Co Adriaanse.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/content/adriaanse-ik-kijk-graag-naar-het-ajax-van-martin-jol