Eriksen: ”Lasse is een heel goede gozer”

Bron: ajax1.nl

Ajax maakte deze week bekend dat Lasse Schöne in de zomer transfervrij overkomt van NEC. De 25-jarige Deen stond in de belangstelling van meerdere clubs, maar nadat Ajax zich bij hem meldde wilde hij de overstap graag maken. In Amsterdam ontmoet hij een paar teamgenoten, van wie Christian Eriksen het meest tot de verbeelding zal spreken.

Eriksen kwam drie jaar geleden naar de Eredivisie en heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke pion voor Ajax. Naast Nicolai Boilesen en Viktor Fischer krijgt hij binnenkort dus een derde landgenoot erbij in Amsterdam. “Ja, ze houden van Denen hier. Het is voorlopig nog succesvol geweest, dus dat lijkt me prima”, zegt Eriksen in gesprek met Ajax TV.

“Lasse is een heel goede gozer, ik heb een paar keer met hem samengespeeld en hij is heel sympathiek. Hij zal zijn best gaan doen op de trainingen om te kunnen gaan voetballen. Een aanwinst voor Ajax? Dat denk ik wel, ja.” Schöne en Eriksen speelden enkele keren samen in de Deense nationale ploeg, onder meer tijdens de EK-kwalificatieduels met IJsland en Noorwegen.

Tekst: Voetbalzone

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/eriksen-lasse-is-een-heel-goede-gozer/