Frank de Boer: “Terecht gewonnen”

Bron: ajax1.nl

Ajax-trainer Frank de Boer was na afloop van de wedstrijd tegen Heracles Almelo (3-0 winst) tevreden over zijn team. De ploeg kwam geen enkel moment in de problemen én Danny Hoesen maakte een doelpunt. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf de trainer nog aan gretigheid te willen zien van de aanvaller. Al na twee minuten vond Hoesen het net. Ajax kon daarna op cruise-control doorspelen.

Ondanks de positieve dingen, had De Boer ook een puntje van kritiek. Hij had namelijk na de 1-0 meer doelpunten willen zien. “Dan zie je namelijk dat de ruimtes groter worden. Nu gebeurde dat later in de tweede helft pas, toen ze het niet meer konden belopen. Toen vielen ook twee goals”, zegt hij tegenover Fox Sports. Over Hoesen: “Hij heeft hard gewerkt en een goede goal gemaakt.”

Tien minuten voor het einde werd Nicolai Boilesen gewisseld voor Stefano Denswil. Laatstgenoemde was opvallend vaak voorin te vinden. Volgens De Boer was dat ook de bedoeling: “Een aantal spelers waren een beetje ziek of niet helemaal fit. Daarom probeerden we uiteindelijk ook Denswil in de spits. Je weet nooit hoe het in andere wedstrijden loopt, dan willen we zoiets misschien wel proberen.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/frank-de-boer-terecht-gewonnen/