Ajax krijgt pak slaag in Eindhoven

Ajax heeft zondag ongenadig op zijn flikker gekregen van PSV. In Eindhoven was de kampioen voor rust al de mindere, maar liet het zich in de tweede helft helemaal kapot spelen. In een tijdsbestek van vijftien minuten zorgde de thuisploeg voor de 4-0 eindstand.

PSV moest het de afgelopen vier jaar zonder competitiezege op Ajax en begon de wedstrijd dan ook sterk. De thuisploeg zette vroeg druk en profiteerde al snel een paar keer bijna van slordig balverlies in de Amsterdamse opbouw. Ola Toivonen, vervanger van de geblesseerde Giorginio Wijnaldum, kreeg na een flitsende aanval de bal op een presenteerblaadje, maar rondde niet goed af. Ook Memphis Depay was dichtbij een treffer in de openingsfase. De defensie van Ajax lag opvallend vaak open, en de snelle buitenspeler werd hierdoor een aantal keer gevaarlijk.

Kenneth Vermeer moest in het eerste kwartier al zorgwekkend vaak optreden, maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Ajax meer grip op het spel. Siem De Jong schoot voorlangs na een aanval over meerdere schijven en even later testte Ricardo van Rhijn de handschoenen van Jeroen Zoet met een kiezelhard afstandsschot.