Nabeschouwing: Ajax komt niet verder dan gelijkspel in Heerenveen

Bron: ajax1.nl

In Heerenveen is Ajax niet verder gekomen dan een gelijkspel. Ajax begon zoals je van de landskampioen kan verwachten. In het veldspel domineerde Ajax en was het sinds de eerste minuut wachten op de voorsprong van de Amsterdammers. Deze viel via de corner van Eriksen. Niklas Moisander verschalkte de Zweedse keeper tussen de benen.

Na de 0 – 1 ging Ajax door waar het was gebleven. Wederom uit een corner van Eriksen zag Nordtfeld er niet goed uit. De keeper van de Friezen dook onder de bal door en Kolbeinn Sigthorsson kon vogelvrij inkoppen. Er leek niks aan de hand zijn, maar Ajax wist de voorsprong niet verder uit te bouwen. Trainer Frank de Boer verklaart tegen FoxSports: “We vergaten de genadeklap uit te delen, terwijl we Heerenveen op de knieën hadden.”

Door een moment van onachtzaamheid van de verdediging van Ajax kreeg Finnbogason een kans om de aansluitingstreffer te maken. Deze kans moet je hem niet geven, en hij bleek wederom het ijskonijn zoals hij altijd al is geweest. Hij zette Vermeer op het verkeerde been en schoot beheerst in de korte hoek binnen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/nabeschouwing-ajax-komt-niet-verder-dan-gelijkspel-in-heerenveen/