Ajacieden starten met overwinning op EK onder 19

De Ajacieden zijn uitstekend aan het Europees kampioenschap onder de 19 begonnen. Ajacieden Mickey van der Hart, Kenny Tete en Danzell Gravenberch wisten het openingsduel met 2-3 van gastland Litouwen te winnen. Van der Hart en Tete mochten de volle 90 minuten volmaken. Gravenberch moest het doen met een invalbeurt in de 85ste minuut.

Oranje onder de 19 jaar kende een fantastische openingsfase. Binnen het half uur wist Rotterdammer Anass Achahbar tweemaal de doelman van Litouwen te passeren. Het thuisland wist echter in de 38ste minuut de aansluiting te vinden via een goal van Lukas Artimavicius. In de tweede helft wist Gratas Sirgedas de gelijkmaker binnen te schieten, maar diep in de blessuretijd zorgde Ray Vloet (PSV) via een kopbal voor de winnende treffer. Door de overwinning  gaat Oranje direct aan de leiding in poule A. Naast Litouwen zijn ook Spanje en Portugal vertegenwoordigd in deze groep. Door een doelpunt van Sandro Ramírez wist Spanje met 1-0 te winnen van Portugal.