Soap over Dejan Meleg toch niet ten einde

Bron: ajax1.nl

Het lijkt dan toch nog te gebeuren. De Servische aanvallende middenvelder Dejan Meleg gaat naar Ajax. Tenminste, als we NUsport mogen geloven, dan wel. Het achttienjarige talent komt over van Vojvodina Novi Sad. Bij deze club had Meleg een ‘wurgcontract’.

 De makelaar van Meleg is namelijk iemand die minderjarige spelers uitbuit. Dit onderzocht Voetbal International. Toen Meleg zeventien jaar was, tekende hij een twintigjarig wurgcontract bij zijn zaakwaarnemer. Hij kon hier alleen onderuit bij een bijdrage van twee ton.

 Deze man, Mihael Stankovic, zou voor drieduizend euro en wat gratis voetbalschoenen de speler hebben vastgelegd. Zodra Meleg tekent bij Ajax moet hij acht procent van zijn inkomsten afstaan aan Stankovic.

Het is Ajax dan nu toch gelukt om een overeenstemming te bereiken.  Meleg gaat naar alle waarschijnlijkheid een contract tekenen in Amsterdam tot medio 2016. Daarbij heeft de regerend landskampioen al een werkvergunning aangevraagd voor de jonge Serviër. Over een definitieve transfersom is nog niets bekend.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/soap-ten-einde-dejan-meleg-naar-ajax/