Ilan Boccara: “Bal afpakken, dat is mijn rol”

Bron: ajax1.nl

Paris Saint-Germaine zal zich over drie jaar nog eens achter de oren krabben als ze Ilan Boccara in het eerste van Ajax zien spelen. Dat is waarschijnlijk de hoopvolle gedachte van de verdedigende middenvelder. In de zomer van 2012 kwam Boccara over van de Franse topploeg, waar hij geen toekomstperspectief zag vanwege de goed gevulde portemonnee die er nu de dienst uitmaakt.

“Ik denk dat het goed gaat, maar leer nog iedere dag bij over het spel dat Ajax speelt. Een groot verschil is dat ik in Frankrijk meer vrijheid had. Als Ajacied moet ik scherper in de gaten houden of ik het middenveld onder controle heb,” vertelt Boccara aan Ajax Life. Het middenveld controleren doet de in Frankrijk geboren voetballer voornamelijk bij Jong Ajax.

“Ik werk, ik werk, ik werk”, aldus een werkende Boccara. “Ik investeer in mezelf en doe keihard mijn best, totdat Frank de Boer zegt: ‘het is jouw beurt.’ Ik doe mijn best en probeer bij Jong Ajax steeds beter te worden. Op mijn positie moet ik controle uitstralen en maximaal twee keer de bal raken. Aannemen, spelen. Niet lopen met de bal. Agressief zijn en de bal afpakken, dat is mijn rol.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ilan-boccara-bal-afpakken-dat-is-mijn-rol/