Debuut Kaplan hoogtepunt bij doelpuntloos gelijkspel Jong Ajax tegen ADO

Jong Ajax heeft thuis gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag. Het hoogtepunt was het debuut van Ahmetcan Kaplan in de 71e minuut, na ruim een jaar blessureleed. Gescoord werd erniet op De Toekomst: 0-0.

Waar eerder dit seizoen wedstrijden van Jong Ajax vaak, zij het in negatief opzicht, doelpuntrijk waren viel er de eerste helft tussen Jong Ajax en ADO weinig te beleven. Een bloedeloze openingsfase kreeg wat leven uit een vrije trap van ADO-speler Kursad Surmeli die tegen de lat vloog. Op wat speldenprikken van beide zijde na was dit echter het hoogtepunt van de eerste helft.

Jong Ajax kwam wel gretiger uit de kleedkamer. Jaydon Banel was twee keer dichtbij een doelpunt. Aan de andere kant behoede Charlie Setford zijn ploeg voor een achterstand na een fout van invaller Stanis Idumbo Muzambo die onnodig balverlies leed op eigen helft, waarna Henri Koudossou alleen op doelman Setford af kon. Die wist er ternauwernood een corner van te maken.