Voorzitter RvC; Eringa, trekt ook zijn conclusie; Volgende slachtoffers bij Ajax in aantocht

Bron: ajaxfanzone.nl

Jan van Halst en Maurits Hendriks lijken de volgenden die het veld moeten ruimen bij Ajax, zo schrijft De Telegraaf. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat werd zondag per direct ontslagen, terwijl Pier Eringa als voorzitter van de Raad van Commissarissen woensdag de eer aan zichzelf hield.

De nieuwe bestuursraad onder leiding van Ernst Boekhorst gaf Eringa volgens de ochtendkrant de keuze nu de eer aan zichzelf te houden of op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november te worden weggestuurd. Voormalig technisch commissaris en huidig interim-directeur Van Halst wordt eveneens verweten Mislintat niet kritisch te hebben gecontroleerd. Zijn dagen bij Ajax zijn naar verluidt geteld. Alex Kroes wordt naar verwachting in half maart 2024 algemeen directeur bij Ajax. Voor Van Halst is er dan geen weg meer terug naar de RvC.

De F-side werkt ondertussen het lijstje bij van mensen die schuldig zijn aan de malaise bij Ajax. Na Mislintat kon er nu ook een vinkje achter de naam van Eringa.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2023/09/27/voorzitter-rvc-eringa-trekt-ook-zijn-conclusie-volgende-slachtoffers-bij-ajax-in-aantocht/

Gegevens