Ajax sluit seizoen kenmerkend af met nederlaag tegen Twente: 3-1

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft dit teleurstellende seizoen kenmerkend afgesloten met een 3-1 nederlaag uit tegen FC Twente.  Uitgerekend PSV voorkwam dat Ajax helemaal het lachertje van dit seizoen zou worden. Door de zege van de Eindhovenaren bij AZ (1-2), bleef de wanvertoning van de onttroonde landskampioen bij FC Twente (3-1) zonder gevolgen. Ajax gaat zodoende op zijn tandvlees en niet op eigen kracht de Europa League in. Vervelend voor John Heitinga is dat zijn spelers en hij de kersverse directeur voetbalzaken Sven Mislintat nog meer munitie hebben gegeven om afscheid te nemen van de interim-trainer.

Dat de belangen groot waren voor de gasten, werd de eerste twintig minuten duidelijk, want het elftal van John Heitinga stond stijf van de stress. Al na een minuut speelde Edson Alvarez te kort terug, maar Manfred Ugalde wist niet te profiteren. Wat keeper Geronimo Rulli daarna liet zien had meer weg van slapstick dan van voetbal. De keeper schoot de ballen links en rechts over de zijlijn of bracht een medespeler in de problemen.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2023/05/28/ajax-sluit-seizoen-kenmerkend-af-met-nederlaag-tegen-twente-3-1/