Jong Ajax verspeelt punten in de laatste minuten

De eerste 0-0 van het seizoen was dichtbij, maar schijn bedroog. Jong Ajax – Go Ahead Eagles werd uiteindelijk geen bloedeloos gelijkspel. In blessuretijd maakte Go Ahead plots de 0-1 en 0-2.

Maandagavond de start van het begin van het dubbele schema in de laatste week van januari. Ajax tegen Go Ahead Eagles. Een zeventienjarig centrum tegen de zesendertigjarige spits Jacob Mulenga. De spits, die zijn beste jaren kende bij FC Utrecht, speelde voor het eerst in zijn carrière op De Toekomst. De wedstrijd schakelde veel van kant. Alleen bleven de kansen uit in het eerste halfuur. Ajax stond maandagavond aan de start met Lassina Traoré. De spits uit Burkina Faso kreeg maandagavond een helft, maar wist geen indruk te maken. Een vrije trap op de rand van de zestien wist Traoré alleen te creëren.

Met een hevige regenbui boven Amsterdam maakte dat de wedstrijd er niet beter op. Beide ploegen doken de kleedkamers in met totaal zes doelpogingen waarvan er twee op doel waren. De wedstrijd bevatte veel kleine overtredingen waardoor het spel vaak stillag en de ruimtes nog kleiner werden dan die al waren.