Betaald voetbal op huidige voet door, amateurvoetbal stilgelegd

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het profvoetbal in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie kan 'gewoon' doorgaan, zo heeft minister-president Mark Rutte dinsdagavond bekendgemaakt tijdens de persconferentie. Voor het amateurvoetbal kwam er minder goed nieuws. Jeugd tot en met achttien jaar mag in teamverband verder sporten, maar competities komen stil te liggen.

Voor het eerste elftal van Ajax verandert er in principe dus niets. De Eredivisie zal doorgaan zoals het al ging, zonder toegestaan publiek. Ajax zal zondag dus volgens planning aantreden tegen sc Heerenveen, maar de Johan Cruijff ArenA blijft leeg. Evenementen worden dan ook massaal verboden.

De competities in het amateurvoetbal komen stil te liggen. De Ajax-jeugd valt daaronder, al wordt daar vanwege de A-status mogelijk een uitzondering voor gemaakt. 'Kinderen en jongeren tot en met achttien jaar kunnen in teamverband blijven sporten. Maar de competities worden stilgelegd om het aantal reisbewegingen en sociale contacten te verminderen. Kleedkamers en douches worden gesloten', aldus Rutte.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/134861/betaald-voetbal-op-huidige-voet-door-amateurvoetbal-stilgelegd

Gegevens

Spelers: Johan Cruijff
Onderwerpen: ArenA, Eredivisie, Jeugd, Kampioen
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff