Jong Ajax verspeelt voorsprong en speelt gelijk

Jong Ajax heeft vrijdagavond niet weten te winnen van Telstar. De Amsterdammers kamen via Victor Jensen en Sontje Hansen in de eerste helft op een comfortabele voorsprong, maar gaven deze weg in de tweede helft. Door een late, benutte penalty moest Jong Ajax het uiteindelijk doen met een punt.

Het duurde even voor een van beide teams gevaarlijk werd, maar Victor Jensen stichtte het eerste gevaar. Na een goede actie van Quinten Timber kon hij schieten, maar de doelman keerde de inzet. Aan de andere kant werd Telstar hierna al snel gevaarlijk, waarbij Kjell Scherpen bijna verrast werd. Hij wist de bal echter tegen te houden in de korte hoek.

Na twintig minuten volgde de openingstreffer en die kwam op de naam van Hansen. Hij krijgt de bal tegen zich aan, waarna deze in het doel rolde. Jong Ajax liet er geen gras over groeien en scoorde zeven minuten later de 2-0. Jensen dook op achter de Telstar-defensie en schoot knap raak in de verre hoek. Vrijwel meteen hierna viel ook bijna de derde treffer, maar Hansen kon ternauwernood afgestopt worden en was 2-0 de ruststand.