Verbazing alom: ‘Nijhuis kan ook stoppen als VAR: 100% strafschop!’

Bron: ajaxfanzone.nl

Er is de nodige verbazing om het besluit van scheidsrechter Björn Kuipers en videoscheidsrechter Bas Nijhuis om tijdens de topper tussen Ajax en PSV geen strafschop toe te kennen aan Ajax. Sergiño Dest werd in de tweede helft door Olivier Boscagli tegen de grond gewerkt, maar er werd besloten om geen penalty toe te kennen. Kuipers gaf achteraf toe dat hij bij het zien van de beelden het toch zeker een penalty vond maar videoscheids Nijhuis verzuimde in te grijpen. Ajax won het duel uiteindelijk met 1-0.

“Ik zag dat hij een soort sprongetje maakte in het contactmoment, dus ik vond het helemaal niets. Ik heb een voorkeur voor een strafschop na het zien van de beelden, maar het is geen duidelijke fout”, zo reageert Kuipers na afloop voor de camera van FOX Sports. Volgens de scheidsrechter zocht Dest het contact met Boscagli. “De VAR (Bas Nijhuis, red.) moet snel beslissen en die vond het geen duidelijk fout. Het blijft interpretatie, daarom is het ook zo moeilijk.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2020/02/03/verbazing-alom-nijhuis-kan-ook-stoppen-als-var-100-strafschop/

Gegevens

Spelers: Kenneth Perez
Tags: Nieuws
Clubs: PSV, AFC Ajax
Scheidsrechters: Bas Nijhuis, Björn Kuipers