Overmars en VDS bleven ondanks veel buitenlandse interesse

Bron: www.ajaxshowtime.com

Er is de afgelopen tijd vanuit het buitenland heel veel vraag geweest naar de diensten van Marc Overmars en Edwin van der Sar. Om die reden hebben de bestuurders een retentiebonus gekregen in hun nieuwe contracten bij Ajax, iets waar enkele aandeelhouders hun vraagtekens bij zetten. Op de algemene aandeelhoudersvergadering is het hen nader toegelicht.

Overmars en Van der Sar zijn voor de club Ajax niet ingegaan op de buitenlandse interesse en dat terwijl er over de grens een veelvoud van het geld lonkte wat ze in Amsterdam verdienen. ‘Overmars en Van der Sar verdienen een standbeeld door hier te blijven’, werd er door Leen Meijaard, voorzitter van de Raad van Commissarissen, gesproken tijdens de vergadering.

De retentiebonus - ook wel blijfpremie genoemd - voor het tweetal vormt nog geen garantie dat ze ook in de toekomst bij Ajax zullen blijven, maar het geldt als een beloning voor de loyaliteit naar de club. Mochten Overmars en/of Van der Sar toch weggaan voor hun contract afloopt, dan dient dit terugbetaald te worden.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/127080/overmars-en-vds-bleven-ondanks-veel-buitenlandse-interesse