Jong Ajax met ruime cijfers langs Utrechtse beloften

Jong Ajax heeft met ruime cijfers gewonnen van Jong FC Utrecht. Namens de Amsterdammers scoorden Lassina Traoré (3x) en Jurgen Ekkelenkamp.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Binnen tien minuten kregen Kemper en Ekkelenkamp al wat mogelijkheden, maar hun pogingen gingen achtereenvolgens naast en in de handen van de Utrechtse doelman.

Ekkelenkamp belangrijkNadat in de elfde minuut een treffer van Jurgen Ekkelenkamp werd afgekeurd wegens buitenspel, was de middenvelder enkele minuten later alsnog belangrijk. Hij deed een slim overstapje, waarna Traoré raak kon schieten.

De middenvelder had enkele minuten later zelf ook zijn doelpunt te pakken. Nadat hij wat toevallig de bal voor zijn voeten kreeg, twijfelde hij geen moment. Hij schoot hard en laag in de hoek: 2-0.

CadeautjeNa rust duurde het even voordat Jong Ajax weer op gang kwam. Een cadeautje van de verdediging van Utrecht werd na ongeveer een uur uitgepakt door Traoré. Hij kon in leeg doel binnen schieten.