Jaarcijfers Ajax: 51,9 mln winst; 210 mln eigen vermogen

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft over het afgelopen boekjaar een nettowinst weten te realiseren van 51,9 miljoen euro. Ter vergelijking: titelconcurrent PSV boekte een nettowinst van 4,6 miljoen euro. Met die cijfers blijkt het seizoen 2018/2019 het meest succesvolle seizoen van de huidige eeuw. Als vanzelfsprekend speelde de Europese prestaties daarin een grote rol. Als gevolg van de financiƫle groei kent Ajax nu een eigen vermogen van 210 miljoen euro.

De netto omzet die de club mocht ontvangen werd het afgelopen jaar dan ook verdubbeld. 'Voornamelijk door inkomsten uit de UEFA Champions League' ging het van 93 miljoen naar 199,5 miljoen euro. Daartegenover staat dat ook de kosten fors zijn gestegen. Waar er twee seizoenen geleden zestig miljoen euro aan kosten waren, bedroeg dat het afgelopen boekjaar 165,2 miljoen euro. 'Voornamelijk door de toename van salariskosten, waaronder spelerspremies, en wedstrijdkosten', zo valt te lezen op Ajax.nl.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/125893/jaarcijfers-ajax-519-mln-winst-210-mln-eigen-vermogen

Gegevens