Owusu ziet zichzelf terug in Jong Ajax: ‘Daar stond ik vijf jaar geleden ook’

‘Wat een wedstrijd’, aldus Leeroy Owusu na afloop van De Graafschap – Jong Ajax (3-2). In de eerste helft kwam de thuisploeg, waarbij Owusu de gehele wedstrijd meespeelde, er niet aan te pas. Na rust draaide de rollen compleet om en konden de Superboeren de drie punten in Doetinchem houden.

De vleugelverdediger vindt het toch wel bijzonder om tegen Jong Ajax te spelen: ‘Ik zat tijdens de warming-up te kijken naar de andere kant en dacht eraan dat ik daar vijf jaar geleden ook bij liep.’

Ondanks dat hij nu bezig is aan zijn tweede seizoen bij de Superboeren, ziet Owusu nog veel bekende gezichten bij Jong Ajax: ‘Voordat ik bij De Graafschap kwam heb ik de voorbereiding nog volledig meegedaan bij Ajax, de meeste van deze jongens heb ik dus nog veel meegetraind.’ Nu is hij dus de tegenstander en liep hij de gehele eerste helft achter zijn oudploegenoten aan. Jong Ajax combineerde er vrolijk op los en na doelpunten van Traoré en Gravenberch leek het wachten op de 3-0.