Ajax speelt moeizaam gelijk tegen Aalborg in snikheet Oldenzaal

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax nam het tijdens de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen op tegen het Deense Aalborg, op het bloedhete veld van Quick ’20 in Oldenzaal. Erik ten Hag, die het nog zonder een groot aantal internationals moet doen, stuurde de volgende basiself het veld in: Varela; Veltman, Magallán, Pierie, Martínez; De Wit, Jensen, Ekkelenkamp; Cerny, Huntelaar, Labyad.

Aalborg werd vorig seizoen zevende in de Deense Superligaen. De bekendste spelers zijn oud-Ajacied Lucas Andersen, die sinds vorig jaar wordt gehuurd van het Zwitserse Grasshopper en de Nederlandse oud-Groninger Tom van Weert.

Het waren diezelfde Andersen en Van Weert die ervoor zorgden dan Aalborg in de 17e minuut brutaal de voorsprong pakte. Andersen bereidde voor, waarna Van Weert kon afronden. Ook na de openingstreffer bleven de grootste kansen voor de Denen, terwijl Ajax de grootste moeite had een gaatje te vinden. Dit resulteerde erin dat de bal in de 41e minuut op de stip ging, nadat Magallán Andersen neerlegde. Varela wist de penalty van Van Weert echter te keren.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/ajax-speelt-gelijk-tegen-aalborg/