Bosz met Leverkusen hard op weg naar Champions League na slachtpartij tegen Frankfurt

Peter Bosz is met Bayer Leverkusen hard op weg om een plek in de Champions League af te dwingen. De ploeg van de oud-trainer van Ajax liet zondag geen spaan heel van grootste concurrent Eintracht Frankfurt, door de halve finalist in de Europa League met 6-1 naar huis te sturen.

Opvallend was dat de eindstand al na 36 minuten op het scorebord stond. Bayer kwam al in de 2e minuut op voorsprong en verdubbelde de score in de 13e minuut. Nadat Eintracht een minuut later de aansluitingstreffer maakte, liep Leverkusen snel uit door in de 23e, 28e, 34e en 36e minuut te scoren.

Het was voor Bayer de vierde overwinning op rij, waarmee het in punten (54) op gelijke hoogte kwam met Frankfurt, dat nog een beter doelsaldo heeft. Leverkusen staat nu vijfde in de Bundesliga, plek vier geeft in Duitsland recht op Champions League-voetbal.