Ajax zorgt dat kampioen van Nederland in 2019/20 weer rechtstreeks geplaatst is voor CL

Bron: ajaxfanzone.nl

Door het gelijkspel tegen Juventus is Ajax er in geslaagd de elfde plek voor Nederland op de coëfficiëntenranking te bezorgen. De kampioen van de Eredivisie in 2019/20 is nu rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi van het kampioenenbal en de voorrondes worden ontlopen. Voorwaarde is wel dat de Champions League-winnaar van dat jaar zich via de competitie al heeft geplaatst voor het toernooi, iets wat eigenlijk altijd het geval is.

Oostenrijk koesterde aan het begin van deze Europese speelronde een minimale voorsprong van 0,017 punt op Nederland. Daardoor was een remise (0,2 punt) of zege (0,4 punt) van Ajax in een van de twee kwartfinaleduels met Juventus genoeg om de elfde plek over te nemen. Oostenrijk heeft na de uitschakeling van Red Bull Salzburg in de achtste finales van de Europa League geen club meer over in Europa en daardoor is de elfde plek voor Nederland reeds een zekerheid.

De elfde plek betekent ook dat de bekerwinnaar van 2019/20 direct de groepsfase van het Europa League-toernooi in mag. Willem II moet, indien Ajax op 5 mei in de finale van de TOTO KNVB Beker wordt verslagen, instromen in de voorronde.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/04/11/ajax-zorgt-dat-kampioen-van-nederland-in-2019-20-weer-rechtstreeks-geplaatst-is-voor-cl/