Spelersprofiel: Razvan Marin

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Donderdag 4 april kondigde Ajax de eerste transfer van het komende seizoen aan. Razvan Marin, die al langer in verband met Ajax werd gebracht, stapt deze zomer voor € 12,5 miljoen over van Standard Luik naar Ajax.

Razvan Marin speelde sinds zijn 13e in de Gheorghe Hagi Football Academy van Viitorul Constanta en debuteerde voor het eerste in 2013 tegen Steaua Boekarest. De middenvelder werd in het begin van 2016 pas echt een onbetwiste basisspeler bij de ploeg en vertrok op 20 januari 2017 voor ruim 2 miljoen euro naar Luik. In België wisselde de Roemeense middenvelder in zijn eerste half jaar een basisplek nog wel eens af met een plekje op de bank, maar sinds vorig seizoen is hij echt een vaste kracht geworden in Luik.

Ook in zijn thuisland is de ontwikkeling van Marin niet onopgemerkt gebleven. Zo werd hij, door zijn sterke spel bij Standard, Roemeens voetballer van het jaar in 2018. Daarnaast debuteerde hij in oktober 2016 voor het Roemeens elftal met een doelpunt en een assist tegen Armenië. Momenteel staat de teller op 15 interlands.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/spelersprofiel-razvan-marin/