El Maach: “Hoop binnen 2 jaar te debuteren”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Het gaat goed met Issam El Maach. De jonge doelman maakte dit seizoen zijn debuut in het betaald voetbal en mocht met Ajax 1 mee op trainingskamp naar Florida.

Het eerste elftal komt dus steeds dichter bij en het hopen op een debuut is begonnen. Maar El Maach blijft realistisch: “Over één jaar is nog niet realistisch, maar ik hoop dat ik over twee jaar mijn debuut heb gemaakt”, vertelt hij op AjaxTV. Toch weet hij ook dat het plotseling snel kan gaan. Zo zat hij dit seizoen al een keer als tweede doelman op de bank, toen Andre Onana en Dominik Kotarski geblesseerd waren. “Ik had dit jaar ook nog bijna mijn debuut kunnen maken, als Kostas uitviel tegen sc Heerenveen. Dan moest ik er staan”, beseft hij.

Hoewel hij zijn debuut dus nog moet maken, heeft El Maach zijn carrièrepad als uitgestippeld: “Drie jaar een vaste waarde zijn in Ajax 1 is mooi. Dan heb ik drie landstitels gepakt. Ik heb altijd gezegd dat ik in Engeland en Spanje zou willen spelen, dus ik denk dat ik eerst naar Chelsea ga en dan naar Real Madrid. Daarna, op mijn 30ste of 31ste, terug naar Ajax.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/el-maach-hoop-debuut/