Penaltykiller Wellenreuther loodst Willem II naar finale

De tegenstander van Ajax in de finale van de KNVB-beker is bekend! Op 5 mei zal Ajax het in de Kuip opnemen tegen Willem II.

De tweede halve finale was een stuk spannender dan het duel tussen Feyenoord en Ajax. AZ kwam in de eerste helft op voorsprong in Tilburg, maar Willem II herstelde zich en kwam terug naar 1-1. Dat stond het na 90 minuten nog steeds en dus werd het verlengen. In de verlenging vielen geen goals meer, al waren beide ploeg nog erg dichtbij, met de grootste kansen voor Willem II.

Penalty’s moesten dus voor de beslissing gaan zorgen. De eerste penalty van AZ ging meteen mis en dus zat Willem II op rozen, want Heerkens ramde de eerste van de Tilburgers hard de kruising in. Maar vervolgens miste ook Crowley. AZ kon dus op gelijke hoogte komen, maar Wellenreuther ontpopte zich tot ware penaltykiller en pakte ook de penaltys van Til en Van Rhijn. Maar het was nog niet gedaan, want ook de volgende penalty van Willem II ging naast. De volgende ging er echter wel in, wat de Tilburgers op 2-0 bracht. Idrissi deed vervolgens wat terug door namens AZ wél raak te schieten. Johnsen schoot vervolgens op de paal, waardoor het beslist was.