Ajax Vrouwen verslaan PSV en kunnen koppositie ruiken

De Ajax Vrouwen hebben opnieuw een grote slag geslagen in de strijd om de landstitel. Voor de tweede keer in 3 weken tijd werd afgerekend met koploper PSV. Daardoor is de voorsprong van PSV nu geslonken van 11 punten naar slechts 1 punt. Als FC Twente haar duel wint, neemt het de koppositie over en staat het 2 punten voor op Ajax.

Maar eerst even terug naar de vrijdagavond, want PSV kwam op bezoek bij Ajax. De bezoekers hadden in de openingsfase het beste van het spel, maar wisten niet tot scoren te komen. Het was Ajax dat in de eerste helft het dichtst bij een treffer was, toen een voorzet van Soraya Verhoeve prompt op de lat belandde.

Ook in de tweede helft startte PSV sterk, maar het was Ajax dat in de 70e minuut uiteindelijk de leiding nam. Verhoeve bracht de bal het strafschopgebied in, waarna Ellen Jansen de bal doortikte richting Roddik Hansen. Zij faalde niet: 1-0. In de resterende 20 minuten bleef Ajax overeind.