Nederlaag voor Jong Ajax

Jong Ajax heeft op de eigen Toekomst niet kunnen winnen van FC Volendam. De eerdere confrontatie tussen beide teams dit seizoen eindige in een 1-2 overwinning, maar vanavond konden de bezoekers uit Volendam de drie punten meenemen. Enig lichtpuntje van de avond: Lassina Traoré maakte zijn eerste doelpunt voor Ajax.

Snelle doelpuntenAl snel was het raak voor Volendam. In de zevende minuut maakte Deul de 0-1, maar al snel konden de Amsterdamse beloften de stand weer gelijk trekken. Het was Traoré die zijn eerste goal voor Ajax maakte. Hij kwam bij een corner, getrapt door Bijleveld, richting de eerste paal en kopte goed binnen.

Penalty’s en rode kaartNa rust ging het echter volledig mis voor Jong Ajax. Allereerst kreeg Sergiño Dest al vroeg in de tweede helft een rode kaart voor een overtreding binnen de zestien, waarna Deul de penalty benutte. Vervolgens kreeg Volendam binnen het uur nog een penalty, na hands van Gravenberch. Deul schoot deze binnen en maakte daarmee zijn hattrick compleet.