Jong Utrecht countert naar winst tegen Jong Ajax

In de Galgenwaard heeft Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie een vrij kansloze 4-2 nederlaag geleden tegen laagvlieger Jong FC Utrecht. Venema was de grote man bij de thuisploeg met drie goed uitgespeelde counters, waar de verdediging van de Amsterdammers er telkens slecht uitzag. Namens Jong Ajax kwamen Saku Ylätupa, Teun Bijleveld en Boy Kemper op het scorebord. Jong Ajax begon uiterst zwak aan het duel in Utrecht. Al na acht minuten moest keeper Stan van Bladeren vissen na een simpele goal van de thuisploeg. Via een lange rush, waar Ajax naliet om in te grijpen, werd Venema vogelvrij in stelling gebracht, waarna deze afrondde. Nog geen vijf minuten later was Jong Utrecht weer trefzeker na een uitbraak. Het centrum van de ploeg van Michael Reiziger werd na een lange bal geklopt op snelheid door Venema, die Van Bladeren vervolgens opnieuw kansloos liet. De Amsterdammers lieten vrij weinig zien het eerste halfuur. De Ajacieden hadden vaker de bal, maar deden daar weinig mee. Dit totdat via Bijleveld, Vaclav Cerny en Kaj Sierhuis eindelijk een fatsoenlijke aanval werd opgezet. Ylätupa zette zichzelf daarna knap voor de keeper en maakte de aansluitingstreffer.