Van de Beek baalt van reserverol en houdt ‘alle opties open’

Bron: ajaxfanzone.nl

Donny van de Beek sluit niet uit dat hij deze zomer nog vertrekt bij Ajax. De middenvelder baalt van de bijrol die hij momenteel heeft onder trainer Erik ten Hag. “Op dit moment kiest hij voor anderen. Hij vindt mijn beste positie iets aanvallender”, aldus een teleurgestelde Van de Beek dinsdag na het uitduel met Standard Luik (2-2) tegen RTL7. Een transfer sluit de viervoudig Oranje-international, die nog vastligt tot de zomer van 2022, door zijn veranderde situatie niet langer uit. “Het is een vervelende tijd voor me en ik sta er nu wel iets anders in dan ik heb gedaan. Ik hou alle opties open.”

Vorige maand gaf de 21-jarige Van de Beek op de open dag van Ajax nog aan zeker te willen blijven, maar in een gesprek met Ten Hag werd hem onlangs duidelijk dat hij voorlopig niet op een basisplaats hoeft te rekenen.

De vorig seizoen onomstreden Van de Beek zat vorige week tegen Sturm Graz voor het eerst verrassend op de bank en moest het dinsdag in Luik dus opnieuw met een reserverol doen. “Het is heel zuur en ik ben er niet blij mee. Het blijft moeilijk. Ik doe 100 procent mijn best en meer kan ik niet doen.”

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2018/08/08/van-de-beek-baalt-van-reserverol-en-houdt-alle-opties-open/