Ajax begint seizoen met ruime zege

Ajax heeft het duel met de amateurs van VVSB overtuigend gewonnen. De Amsterdammers begonnen kalm, maar liepen vervolgens in de eerste helft al naar een klinkende 0-5 voorsprong uit. In de tweede helft nam de ploeg van Erik ten Hag echter gas terug en werd er minder gescoord. Hassane Bandé bepaalde vlak voor tijd de einstand op 0-7.

Zoals eerder gesteld begon de ploeg uit Amsterdam rustig aan het duel, in de eerste tien minuten vielen er dan ook geen echte hoogtepunten te noteren. Vervolgens zag Ten Hag zijn ploeg aanzetten, en liep het binnen een mum van tijd uit naar 0-2. Twee keer was Teun Bijleveld de doelpuntenmaker. Kaj Sierhuis volgde het voorbeeld van Bijleveld vervolgens en maakte er 0-3 van. Kort daarna scoorde Dani de Wit met een werkelijk prachtige kopbal en bepaalde hij de tussenstand op 0-4. Sierhuis deed er voor rust nog een schepje bovenop en zorgde ervoor dat Ajax met een 0-5-voorsprong de rust inging.