Gudde blij met leeftijdsgrens: “Jong Ajax speelde soms met zeven andere spelers”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Donderdagavond tijdens de bondsvergadering van de KNVB werd het officieel: Beloftenploegen mogen vanaf volgend seizoen alleen nog met spelers van 23 jaar en jonger meedoen in de Jupiler League en amateurdivisies. De afgelopen jaren was er veel kritiek op de beloftenelftallen die de ene wedstrijd een ervaren ploeg met  aankopen opstelden en tijdens een andere wedstrijd een jeugdploeg. De term competitievervalsing was elk weekend wel te horen.

Er is ook besloten dat spelers niet elke keer mogen switchen tussen het eerste elftal en de beloftenploeg. Voetballers die 21 en 22 jaar zijn mogen na zeven wedstrijden voor het eerste niet meer meedoen met de beloften.  Voor spelers die wat jonger zijn geldt een ruimere grens van achttien wedstrijden in het eerste. Het is bovendien niet meer toegestaan om in een speelweekend eerst deel uit te maken van het eerste team en vervolgens de beloften. Andersom is dit wel het geval.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/gudde-blij-met-leeftijdsgrens-jong-ajax-speelde-soms-met-zeven-andere-spelers/