Cercle Brugge

Ook Standard Luik verspeelt punten in eigen huis

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Net als Ajax heeft ook Standard Luik punten verspeeld in de eigen competitie. Ajax liet zaterdagavond twee punten liggen in de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Ook de Belgische tegenstander liet dus punten liggen.

In eigen huis werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen Cercle Brugge. De ploeg van trainer Preud’homme was op een aantal plaatsen gewijzigd. Zo speelde onder andere Standard-uitblinker Carcela een halfuur mee, maar ook hij kon dus niet zorgen voor een zege. Na drie wedstrijden heeft de club uit Luik nu 5 punten behaald.

Gudde blij met leeftijdsgrens: “Jong Ajax speelde soms met zeven andere spelers”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Donderdagavond tijdens de bondsvergadering van de KNVB werd het officieel: Beloftenploegen mogen vanaf volgend seizoen alleen nog met spelers van 23 jaar en jonger meedoen in de Jupiler League en amateurdivisies. De afgelopen jaren was er veel kritiek op de beloftenelftallen die de ene wedstrijd een ervaren ploeg met  aankopen opstelden en tijdens een andere wedstrijd een jeugdploeg. De term competitievervalsing was elk weekend wel te horen.

Lopez: 'Dan is de keuze snel gemaakt'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Jeugdspelers die een overstap maken naar een club in het buitenland. Het is een steeds meer voorkomend fenomeen. De huidige Ajax O19 heeft zich deze zomer versterkt met de nodige buitenlandse talenten, maar er zijn ook genoeg jongens die voor de omgekeerde weg kozen. Ajax Showtime sprak drie talenten die De Toekomst achter zich lieten. In de eerste aflevering doet Anderson Lopez zijn zegje.

Lopez maakt overstap naar AS Monaco

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Anderson Lopez verruilt Ajax voor AS Monaco. Eerder dit jaar verkaste Franco Antonucci al naar de jeugdopleiding van de Franse kampioen.

De 18-jarige aanvaller tekent een contract voor vijf jaar bij Monaco. Eerst wordt Lopez nog wel een jaar verhuurd aan het Belgische Cercle Brugge. De club waar Monaco onlangs een samenwerkingsverband mee heeft afgesloten.

[Update] Bay mogelijk weer lang eruit

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax 1: FischerIn het eerste elftal is wel bekend wie er aan de kant staan. Viktor Fischer kampt al maanden met een hamstringblessure, maar hij is wel op de weg terug. Maandag trainde hij weer gedeeltelijk met de groep en de komende weken zal dat alleen maar meer worden. Frank de Boer gaf al meerdere keren aan dat hij Fischer pas na de winterstop weer terugverwacht in wedstrijden. Jaïro Riedewald meldde zich maandag af bij Oranje U19. De middenvelder speelde op zondag nog tegen SC Cambuur en dus lijkt de afmelding vooral uit voorzorg.   

Transferoverzicht oud-Ajacieden

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Nieuw-Zeeland, Moldavië, Rusland, Thailand, Bulgarije, het zijn zomaar wat landen waar ex-Ajacieden hun carrière vervolgden. Gelukkig waren er ook wat transfers in de schijnwerpers met Luis Suarez in de hoofdrol.

Mordovia Saransk (3), Westerlo (3), Feyenoord (3) en Cambuur Leeuwarden (3) pikten de meeste oud-Ajacieden op. Een overzicht vind je hieronder.

“Ajax heeft de talenten weggeplukt”

Bron: ajax1.nl

In België zijn ze bepaald niet te spreken over de samenwerking tussen Beerschot en Ajax. Beerschot-voorzitter Patrick Vanoppen vindt dat Ajax ongeremd talenten heeft weggeplukt.

Deze bewering doet de voorzitter van de Belgische Jupiler Pro League-club in Gazet van Antwerpen. De beleidsbepaler toont zich in het Belgische medium behoorlijke furieus, en hij laat duidelijk blijken dat de samenwerking tussen Beerschot en Ajax in zijn ogen niet voor herhaling vatbaar is.

Pages

Subscribe to Cercle Brugge