Ajax ontvangt 15 miljoen euro bij plaatsing groepsfase CL

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax kan vijftien miljoen euro bijschrijven op de rekening mocht het de groepsfase van de Champions League bereiken, meldt de UEFA op haar site. Hiervoor moet Ajax wel drie kwalificatierondes zien te overleven.

Wanneer Ajax door Rapid Wien of PAOK wordt uitgeschakeld in de tweede voorronde van de CL ontvangt het 380.000 euro. Mocht dit een ronde later gebeuren verdient Ajax een ton meer. Een uitschakeling in de vierde voorronde, ook wel de play-offs genoemd, zorgt ervoor dat Ajax het startgeld van de Europa League ontvangt dat neerkomt op zo’n 2,8 miljoen euro.

Mocht Ajax zich kwalificeren voor de groepsfase van de CL dan kan de club rekenen op 15,25 miljoen euro startgeld. In de groepsfase levert elke overwinning 2,7 miljoen euro terwijl een gelijkspel 900.000 euro oplevert. Wanneer Ajax zich  zou plaatsen voor de achtste finales kan het 9,5 miljoen euro bijschrijven. De kwartfinale is goed voor 10,5 miljoen euro en de halve finale brengt 12 miljoen op. Het bereiken van de finale wordt met 15 miljoen euro beloond. De winnaar mag 4 miljoen extra bijschrijven.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/ajax-ontvangt-15-miljoen-euro-bij-plaatsing-groepsfase-cl/