Eiting gaat onderuit bij debuut bij Jong Oranje

Jong Oranje oefende donderdagavond tegen Jong België zonder succes. Ter voorbereiding op het EK-kwalificatieduel met Jong Andorra van aankomende dinsdag werd een pak slaag ontvangen. In Doetinchem ging Oranje met 1-4 onderuit. Het enige lichtpuntje van de avond in Ajax-opzicht was het debuut van Carel Eiting in de tweede helft.

In de eerste helft begon Nederland tergend zwak aan de wedstrijd. Binnen enkele minuten lag de bal al in het doel van Oranje-doelman Bijlow na een inschattingsfout van de keeper. Na de goal werd België nauwelijks meer gevaarlijk, maar Oranje deed het niet veel beter. Halverwege leek de ploeg van Art Langeler wel op gelijke hoogte te komen, maar de goal werd terecht afgekeurd wegens hands van Pelle van Amersfoort.